Nedēļa bez pastas ir pazaudēta nedēļa. Nu kā var vismaz reizi nedēļā tos neēst? Kā var iztikt bez pastas? Ir tik daudz veidu un recepšu, ka katru dienu var gatavot pastu, bet ēst kaut-ko citu. Dalos ar vēl vienu garšīgu variantu.
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
200g spageti
200g maltā vistas gaļa
100g brūnie šampinjoni
100g kausētais siers RAMBYNO
50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
4 ķiploka daiviņas
2 bekona šķēles
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sēnes sagriež plānās šķēlēs. Bekonu sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus smalki sakapā.
Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina, atstājot mazliet mērcei.
2. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, apcep tajā bekonu un sēnes. Izņem no pannas un tajā pašā pannā apcep malto gaļu un ķiplokus. Kad gaļa ir gatava, pievieno spageti ar atlikto ūdeni un iemaisa kausēto sieru un pusi no cietā siera. Karsē, līdz siers ir izkusis. Tad pievieno sēnes ar bekonu, samaisa.
3. Spageti kārto porcijas šķīvjoes, pārkaisa ar atlikušo sieru un pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar