Siera cepumi

Sastāvdaļas (24gb.):

 

200g rīvēts siers (Holandes, Krievijas, Čedara, Gouda)

150g milti

110g mīksts sviests

Timuta melnie pipari

kaltētas garšvielas (pēc izvēles)

sāls

 

 

Pagatavošana:

 

1.  Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Sieram pievieno mīkstu sviestu, svaigi maltus piparus, garšvielas, pēc garšas sāli un visu kārtīgi samīca, līdz masa ir viendabīga. Tad no mīklas izveido cilindru, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.

 

2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

Mīklu ar asu nazi sagriež apm. 0,5cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī apm. 15 min.

 

3. Cepumus pilnībā atdzesē un tad pasniedz.