Sendvičs ar Rakveres gaļu un saspiestiem kartupeļiem

Sastāvdaļas:

 

500g jaunie kartupeļi
5 ķiploka daiviņas
dilles
eļļa
sāls

 

Sendvičam:

1 iep. gaļa grilēšanai melleņu marinādē "Rakvere"
2 bagetes vai čiabatas
400g sasmalcināti konservēti tomāti
1/2 galv. jaunie kāposti
2 ķiploka daiviņas
dilles
sāls

 

 

Pagatavošana:

 


Kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek dziļā pannā, pārlej ar verdošu ūdeni, apsedz ar vāku un vāra 20 min. Tad ūdeni nolej, kartupeļus atgriež pannā un ar kartupeļu stampu mazliet saspiež. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, sasmalcinātas dilles un pārlej ar eļļu. Cep kartupeļus, līdz tie ir zeltaini.

Uzcep gaļu vai nu uz grila, vai nu grilpannā. Pārliek uz dēlīša un sagriež šķēlēs. Maizi sagriež gareniski uz pusēm. Es ar šo maizi "savācu" gaļas sulu no dēlīša un tad jau pa virsu kārtoju salātus, gaļu un mērci.

 Kāpostu salāti ir vienu no maniem mīļākajiem - mamma tos sauc par "ēdnīcas" salātiem. Bet es zinu, ka šādus salātus gatavo Amerikā un tie saucās coleslaw.  Lai pagatavotu šos salātus, kāpostu vajag pēc iespējas smalkāk sagriezt. Tad tos pārliek bļodā, pārkaisa ar sāli, šķipsniņu cukura un pievieno pāris graudiņus citronskābes un tad kārtīgi ar rokām saspaida, lai salāti ir mitri. Amerikā pievieno etiķi un burkānus, bet man tā garšo. Vēl bieži pievienoju sasmalcinātas dilles.

Un mērce arī ir mana mīļākā - to man bieži gatavo mamma. Viņa saka, ka tā mērci gatavoja viņas vecmāmiņa. Sezonas laikā, kad ir  sulīgi tomāti, to gatavo no tiem, bet tagad var gatavot no konservētiem tomātiem. Parasti ņem jau sasmalcinātus, tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus, dilles un sāli. Viss! Vienkāršāk nemēdz būt!