Man ļoti garšo gaļas salāti, jo man ļoti garšo gaļa :) Vispār jau salāti bija vairāk, bet kamēr gatavojās bildēt, es tos gandrīz apēdu. Un zini kāpēc?
Nu ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas:
1 iep. gaļa grilēšanai kiršu-ruma marinādē "Rakvere"
800g vārīti ar mizu kartupeļi
500g svaigi gurķi
200g skābs krējums 20%
1-2 ēd.k. bbq mērce
1 tējk. medus vai cukurs
2 ēd.k. etiķis
dilles
3-4 ķiploka daiviņas
sāls
Pagatavošana:
Vispirms jāiemarinē gurķi. Burkā ar aizskrūvējamu vāku ielej etiķi, pievieno 1/2 tējk. sāls, medu, burku aizver un kārtīgi sakrata. Tad šajā burkā liek sagrieztus plānās ripiņās gurķus un ķiploka daiviņas, pievieno sagrieztas dilles (der ar kāti), aizskrūvē burku ciet un sakrata. Ik pa brīdim burku vajag sakratīt. Lai gurķi iemarinētos pietiek ar 20-30 minūtēm. Šos gurķīšus var pasniegt arī atsevišķi kā uzkodu vai piedevu pie kāda ēdiena. Ja pievienosi čili piparu, tad gurķīši būs pikantāki.
Gaļu cep uz grila līdz gatavībai. Sagriež mazākos gabalos un atdzesē.
Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlītēs.
Lielā salātu bļodā liek kartupeļus, gurķus un gaļu. Pievieno krējumu un bbq mērci un visu samaisa.
Un viss! Salātus var sadalīt porcijās, bet var apēst viens pats, kā es!
Īpaši tie ir garšīgi, ja ēd pa kluso :)