Šo recepti es diezgan sen noskatīju kādā raidījumā. Raidījuma vadītājs tik ļoti slavēja šo marinādi, tik garšīgi stastīja par šo mērci, ka nolēmu pirmajā grila mēneša dienā pagatavot tieši šo. Kopumā man garšoja, bet cik ļoti šajā marinādē jūtama maize, to varēsi noteikt tikai tad, kad pats būsi pagatavojis. Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
1 kg cūkgaļas kakla karbonāde
1 sīpols
3 rudzu maizes šķēles
100ml gāzēts minerālūdens
4 ēd.k. sojas mērce
1/2 citrona sula
baltie pipari
melnie pipari
Dārzeņu mērcei:
800g konservēti tomāti
1 baklažāns
1 sarkana paprika
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
čili pasta
zaļumi
sāls
Pagatavošana:
1. Gaļu sagriež gabaliņos (kā vairāk patīk), pārliek bļodā. Sīpolu nomizo, sagriež gredzenos un pievieno gaļai. Turpat pielej ūdeni, sojas mērci, piespiež citrona sulu, pievieno melnos un baltos piparus. Maizi sagriež mazākos gabalos, pievieno gaļai. Un tad kārtīgi ar rokām visu saspaida. Atstāj marinēties uz 3 stundām vai nu ledusskapī uz visu nakti.
2. Gatavo dārzeņu mērci. Baklažānu sagriež ripiņās, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm, lai novērstu sīvumu. Sīpolu sagriež ripiņās, papriku - mazākos kubiņos.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē mazliet eļļas un apcep baklažānus. Baklažānus izņem, bet tajā pašā katlā apcep sīpolus un papriku. Pievieno sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, sāli pēc garšas un sautē minūtes 15. Tad pievieno sagrieztus kubiņos baklažānus un vēl minūtes 10 sautē. Pašās beigās pievieno ķiplokus, zaļumus un čili pastu - es pievienoju burtiski uz naža galiņa, lai mērce būtu mazliet pikantāka.
3. Iekurina grilu un uzcep gaļu.
4. Gaļu pasniedz ar mērci un bagātīgi pārkaisa ar zaļumiem.
Gatavots ar