Vieni uzskata, ka labākais ēdiens vakariņās ir salāti, citi uzskata, ka pica. Man gribētos domāt, ka šī pica laba būs abiem un to varēs ēst vakariņās bez vainas apziņas.
Kas labi, ka var iztukšot pusiesāktās burciņas un izmantot dažādus desas/gaļas atgriezumus.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
300g picas mīkla
Salātiem:
1 neliela galv. salāti
100g kūpināts šķiņķis
100g salami desa
125g mozzarella siers
50g Gouda tipa siers
100g marinēta vai grilēta paprika
100g asie peperončino
50g zaļās olīvas
50g melnās olīvas
50g cietais siers
Mērcei:
5 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. baltvīna etiķis
2 ēd.k. rīvēts cietais siers
2 ķiploka daiviņa
sāls, pipari
Pagatavošana (35 min.):
1. Mīklu izrullē un nogriež liekās malas attiecīgi savam traukam. Var veidot apaļu pamatni, var veidot kantainu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem un cep līdz pamatne ir gatava. Atdzesē.
2. Gatavo mērci. Eļļu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku un raudeni. Ar šo eļļu iesmērē pamatni. Tagad mērcei var pievienot visas pārējās sastāvdaļas.
3. Romiešu salātus sagriež smalkāk. Gaļu un desu sagriež strēmelītēs. Gouda sieru sagriež kubiņos, cieto sieru saslaisē, lai ir plānās plāksnītes vai sarīvē. Olīvas sagriež ripiņās. Piparus sagriež mazākos gabalos. Citiem vārdiem runājot – visu sagriež smalkāk, kā priekš salātiem. Tad saliek bļodā, pievieno mērci, apmaisa. Pēc garšas pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
4. Uz padzisušas pamatnes kārto salātus. Pa virsu uzliek Mozzarellas sieru un uzreiz pasniedz. Griež porcijas gabalos un kārto uz šķīvjiem.
Padoms. Vieglāk picu sagriezt ar šķērēm.