Salātu pica

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

300g picas mīkla

 

Salātiem:

1 neliela galv. salāti

100g kūpināts šķiņķis

100g salami desa

125g mozzarella siers

50g Gouda tipa siers

100g marinēta vai grilēta paprika

100g asie peperončino

50g zaļās olīvas

50g melnās olīvas

50g cietais siers

 

Mērcei:

5 ēd.k. olīveļļa

2 ēd.k. baltvīna etiķis

2 ēd.k. rīvēts cietais siers

2 ķiploka daiviņa

sāls, pipari

Pagatavošana (35 min.):

 

1.  Mīklu izrullē un nogriež liekās malas attiecīgi savam traukam. Var veidot apaļu pamatni, var veidot kantainu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem un cep līdz pamatne ir gatava. Atdzesē.

 

2. Gatavo mērci. Eļļu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku un raudeni. Ar šo eļļu  iesmērē pamatni. Tagad mērcei var pievienot visas pārējās sastāvdaļas.   

 

3. Romiešu salātus sagriež smalkāk. Gaļu un desu sagriež strēmelītēs. Gouda sieru sagriež kubiņos, cieto sieru saslaisē, lai ir plānās plāksnītes vai sarīvē. Olīvas sagriež ripiņās. Piparus sagriež mazākos gabalos. Citiem vārdiem runājot – visu sagriež smalkāk, kā priekš salātiem. Tad saliek bļodā, pievieno mērci, apmaisa. Pēc garšas pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

 

4. Uz padzisušas pamatnes kārto salātus. Pa virsu uzliek Mozzarellas sieru un uzreiz pasniedz. Griež porcijas gabalos un kārto uz šķīvjiem.