Desiņpīrāgs ar sieru

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

275g kārtainā bezrauga mīkla
250g labi kūstošs siers
200g cīsiņi
200ml saldais krējums
4 olas
3 ēd.k. milti
pipars, garšvielas

Pagatavošana (50 min.):

 

1. Cīsiņus sagriež ripiņās. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2. Bļodā iesit olas un uzputo. Pievieno cīsiņus, sieru, saldo krējumu, miltus, pēc garšas svaigi maltus piparus un garšvielas. Visu samaisa.

3. Sagatavo formu. Mīklu mazliet izrullē pēc formas izmēriem, ieklāj formā un ar rokām piespiež pie malām. Formā pārliek sagatavoto siera masu un mīklas liekās malas nogriež.

4. Cep cepeškrāsnī 45 min, līdz pīrāgs ir izcepies. Pīrāgu izņem no formas, griež porcijas gabalos un uzreiz pasniedz.