Man patīk gatavot risoto. Manuprāt, risoto ir universāls ēdiens - tas piestāv gan ģimenes vakariņām, gan draugu pasēdēšanai (kad visi pulcējas virtuves zonā un draudzīgi griež uzkodas), gan vakariņām divatā. Tas ir vienlaicīgi gan smalks, gan vienkaršs ēdiens. Īsāk sakot, risoto piestāv visiem un vienmēr!
Sastāvdaļas:
250g Arborio rīsi
300g svaiga vista (šķiņķīši bez kaula)
100g saldētie zaļie zirnīši
100g rīvēts cietais siers
1 sīpols
20g sviests
2 buljona kubiņi
2 ķiploka daiviņas
timiāns
Pagatavošana:
1. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno timiāna lapiņas, sagrieztus sīpolu, vistas gaļu un ķiplokus un ātri apcep, līdz sīpoli kļūst causpīdīgi. Tad pievieno rīsus un cep līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, 1-2 minūtes.
2. Pievieno buljona kubiņus, vienu glāzi ūdens, apmaisa un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies Pieveno vēl vienu glāzi ūdens un arī apmaisot vāra, līdz šķidrums izvārās. Tā atkārto vēl 2-3 reizes (man aizgāja 5 glāzes ūdens) līdz rīsi ir mazliet pacieti iekšpusē (al dente). Pašās beigās ātri iemaisa zirnīšus un rīvētu sieru. Sautē vēl 1 minūti un uguni izslēdz.
3. Risoto jābūt mazliet pašķidram, jo atdziestot tas sabiezēs. Tāpēc ja šķiet, ka sanāk pa biezu, tad ar sieru un zirnīšiem var pievienot mazliet ūdeni, bet atkal svarīgi nepārcensties.
4. Risoto saliek šķīvjos, pārkaisa ar rīvētu sieru un uzreiz pasniedz.