Vai ir kaut-kas vienkāršāks par šo recepti, es nezinu. Ja jau tu esi pats savām rokām pagatavojis svaigu pastu, tad sliktākais, ko var izdarīt, noslīcināt to sarežģītā mērcē. Aizmirsti uz brīdi par sēnēm, garnelēm, sieriem, anšoviem un pārējo. Izbaudi svaigu, tikko pagatavotu pastu! Un nesaki, ka tas ir sarežģiti!
Sastāvdaļas:
pastai:
200g milti
2 olas
2 ēd.k. laba olīveļļa
2 ēd.k. ūdens
3-4 ķiploka daiviņas
pētersīļi
laba olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gatavo pastu. Miltus sajauc ar sāli, pa vidu izveido bedrīti un tur iesit olas, pievieno eļļu un ūdeni. Vispirms ar dakšu labi samaisa olas, tad pakāpeniski maisa visu kopā ar miltiem. Kārtīgi izmīca mīklu, līdz tā ir gluda. Ja nesanāk, tad var pievienot vēl mazliet aukstu ūdeni - tikai darīt to vajag pa 1 tējkarotei, jo viegli pārspīlēt. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
2. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem, pastas mašīnu iesmērē ar eļļu. Mīklu vispirms izrullē cik plānu vēlas, tad sagriež to vēlamas formas. Jau gatavu pastu apvārta miltos un ļauj "atpūsties".
3. Pastu novāra palielā ūdens daudzumā, pievienojot sāli, apm. 3 min. Svaiga pasta satur cieti un ja ūdens būs pamaz, tad pasta vienkārši salips.
4. Ķiplokus sagriež plānās sķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi. Kad pasta ir praktiski gatava, pannā pielej 8-10 karotes no ūdens, kur vārījās pasta, uzkarsē un pievieno notecinātu un noskalotu pastu. Pievieno pētersīļus, karsē vēl 1 min, kārtīgi maisot.
5. Pasniedz uzreiz.