Viena no manām top receptēm - es to ļoti bieži gatavoju. Šodien apēdu visu viens pats, bet parasti ēdu ar rīsiem vai nūdelēm un dalos. Un ar ko tu apēstu?🤪
Sastāvdaļas :
2 vistas filejas
5 ēd.k. milti
2 olas
6 ēd.k. rīvmaize
1 ēd.k. kūpināta paprika
eļļa
sāls, pipari
⠀
Mērcei:
4 ēd.k. saldskābā čili mērce
2 ēd.k. sojas mērce
2 ēd.k. ūdens
1 ēd.k. medus
1 ēd.k. tomātu mērce
3-4 ķiploka daiviņas⠀
Pagatavošana (25 min.):
1. Ņemam trīs bļodas. Vienā sajauc miltus ar papriku, sāli un svaigi maltiem pipariem. Otrā uzputo olas ar svaigi maltiem pipariem. Un trešā - rīvmaizi ar svaigi maltiem pipariem. Vistas filejas sagriež kumosa gabaliņos. Tad apvārta vispirms miltos. Liekos miltus nokrata un apvārta olā. Tad pārliek bļodā ar rīvmaizi un kārtīgi apvārta no visām pusēm.
⠀
2. Gaisa krāsns grozā ieliek cepamo papīru un pārliek vistas gabaliņus. Apslaka ar eļļu un cep gaisa krāsnī 200 grādos 10 min.
⠀
3. Pa to laiku gatavo mērci. Ķiplokus sagriež plānās šķēlēs. Pannā pārliek visas mērces sastāvdaļas un uzkarsē. Kad vista ir gatava, to pārliek mērcē un kārtīgi apmaisa.
⠀
4. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelem.