Pikantā zupa ar desiņām un grūbām

Video recepte

Sastāvdaļas (5-6 porc.):


100g miežu pērļu grūbas KOTINI ZS
400g kūpinātas desiņas
200ml saldais krējums
1 burkāns
1 paprika
4 kartupeļi
1l buljons
1,5 ēd.k. asā paprikas pasta
1/2 tējk. raudene
1/2 tējk. paprikas pulveris
1/2 tējk. ķiploku granulas
zaļumi
1 ēd.k. rapšu eļļa

Pagatavošana (35 min.):


1. Burkānu, kartupeļus un papriku sagriež kubiņos. Desiņas sagriež ripiņās (ja desiņas ir lielas, tās arī var sagriezt kubiņos).

2. Katlā ar biezu apakšu ielej eļļu un uzkarsē. Apcep vispirms desiņas ar papriku. Tad pievieno kartupeļus un burkānus. Cep vēl minūtes 2. Tad pievieno visas garšvielas, buljonu (man bija jau ar sāli), paprikas pastu un grūbas. Visu samaisa, apsedz ar vāku un vāra 15 min. Pašās beigās pievieno saldo krējumu.

3. Zupu salej porcijas šķīvjos un pievieno zaļumus.