Šo zupu noteikti jāēd karstu. Tieši šobrīd, šajā drēgnajā laikā, tā būs īstā! Ja kādam ir vēlme, var pievienot apceptu bekonu, bet man ļoti labi garšoja tikai ar sieru. Un klāt es uztaisīju savus (gandrīz diētiskos) ķiploku grauzdiņus.
Viss! Laime pilnīga!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
800g konservēti tomāti savā sulā (mizoti)
400g konservētas pupiņas
500ml vistas buljons
100g Ievas siers ar čili
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
2 ēd.k. tomātu pasta
garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno buljonu, konservētus tomātus un vāra minūtes 15. Ar kartupeļu stampu tomātus saspaida. Vispār var arī ar rokas blenderi sasmalcināt, bet tad masa ir pārāk viendabīga, bet man patīk, ka var just tomātu gabaliņus.
Tad pievieno pupiņas, tomātu pastu, sāli, svaigi maltus piparus un garšvielas pēc savas gaumes. Vāra vēl 10 min.
2. Zupu salej porcjas šķīvjos un pārkaisa ar rīvētu sieru.
Pasniedz uzreiz!