Sulas ir visuniversālākais uzturs cilvēka organismam, jo, atšķirībā no šķiedrvielu saturoša uztura, tās ātri uzsūcas organismā un tiek pilnīgi izmantotas. Cietais uzturs tiek pārstrādāts 3 – 5 stundu laikā, bet svaigi spiestas sulas, it īpaši dārzeņu, organisms uzņem 10 – 15 minūšu laikā. (google.lv)
Padalīšos ar vienu vienkārši un ātri pagatavojamas sulas recepti (arī tādēļ, ka nepieciešamās sastāvdaļas pieejamas veikalos cauru gadu).
Lai sulai piedotu nedaudz eksotikas, es pievienoju pāris mandarīnus un izmantoju lēnās gaitas sulu spiedi Delimano Slow Juicer.
Ja jūsu sulu spiede nav paredzēta mīkstu augļu izmantošanai, izspiediet mandarīnu ar rokām!
Sastāvdaļas 2 glāzēm:
5 vidēja izmēra āboli
4 burkāni
2 mandarīni
Pagatavošana:
Dārzeņus nomazgā, mandarīnus nomizo. Ābolus pārgriez uz pusēm un izņem sēkliņas, burkānus nomizo (ar dārzeņu mizojamo nazi). Visas sastāvdaļas ievieto sulu spiedē un izspiež no tām sulu.
Izspiesto sulu lej glāzē, pievieno pāris pilienus eļļas, kas pārvērš karotīnu A vitamīnā. Apmaisa un dzer uzreiz!
Esi vesels!