Pasta mednieku gaumē

Sastāvdaļas:

 

4 atkauloti vistu šķiņķīši "Marienbāde"
200g šampinjoni
100g kūpināta krūtiņa
2 anšovu filejas
2 marinētas sarkanas paprikas
1 sauja melnās olīves
2 ķiploku daiviņas
700g passata mērce (sasmalcināti tomāti)
saišķīts svaigs baziliks
300g spageti
30g Parmezāns
sāls, pipari
olīvveļļa

 

 

 

Pagatavošana:

 

1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

 

2. Kamēr vārās makaroni, pagatavo mērci. Vistu sagriez 1cm lielos gabalos, liec pannā ar 2 ēd.k. olīveļļas, šķipsniņu sāls un svaigi maltiem pipariem. Sēnes sagriez palielos gabalos, mazākās var atstāt veselas. Kūpinātu gaļu sagriez strēmelītēs. Tad visu liec pannā, pievieno anšovus, sagrieztu papriku. Saspaidi olīvas, bez kauliņiem liec pannā un cep uz vidēji lielas uguns, regulāri apmaisot līdz viss kļūst zeltani brūns. Ar ķiploku spiedni sasmalcini nemizotas ķiploka daiviņas un liec pannā. Pēc vēlmes var pievienot čili piparu. Beigās pievieno passatu. Bazilika lapas saplucina un pievieno pārējām satāvdaļām.

 

3. Pastu uzliek uz šķīvja un pārlej ar mērci, samaisa. Pārkaisa ar rīvētu sieru un izdekorē ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!