Torte man šoreiz sanāca plāna, jo, godīgi runājot, mazliet pankūkas jau apnikušas. Tāpēc svētku reizei vai kādām ģimenes pusdienām vai brančam iesaku gatavot visu dubultā - gan pankūkas, gan krēmu.
Sastāvdaļas:
Pankūkām:
10 ēd.k. milti
375ml piens
2 olas
2 ēd.k. cukurs
eļļa cepšanai
Pildījumam:
2 citroni
2 olas
125g cukurs
60g sviests
12g želatīns
Pagatavošana:
1. Olas uzputo ar cukuru. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot pienu un miltus. Uzkarsētā pannā izcept pankūkas - sanāk apm. 10 gb.
2. Gatavo krēmu. Citronus kārtīgi nomazgā. Miziņu sarīvē uz smalkās rīves (tikai dzelteno kārtu) un tasd iespiež sulu.
Olas uzputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Masu pārlej piemērotā traukā, pievieno sviestu un vāra ūdens peldē visu laiku maisot, kamēr masa kļūst bieza, apm. 7-8 min. Atdzesē. Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
3. Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slāni iesmērējot ar citrona krēmu. Liek ledusskapī kamēr sastingst vai uz nakti.