Pankūku torte ar citronu krēmu

Sastāvdaļas:

 

Pankūkām:
10 ēd.k. milti
375ml piens
2 olas
2 ēd.k. cukurs
eļļa cepšanai


Pildījumam:

2 citroni
2 olas
125g cukurs
60g sviests

12g želatīns


Pagatavošana:

 

1. Olas uzputo ar cukuru. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot pienu un miltus. Uzkarsētā pannā izcept pankūkas - sanāk apm. 10 gb.

 

2. Gatavo krēmu. Citronus kārtīgi nomazgā. Miziņu sarīvē uz smalkās rīves (tikai dzelteno kārtu) un tasd iespiež sulu.

Olas uzputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Masu pārlej piemērotā traukā, pievieno sviestu un vāra ūdens peldē visu laiku maisot, kamēr masa kļūst bieza, apm. 7-8 min. Atdzesē. Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.

 

3. Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slāni iesmērējot ar citrona krēmu. Liek ledusskapī kamēr sastingst vai uz nakti.