Pankūkas man vienmēr asociēsies ar brīvdienu rītiem. Es nezinu kāpēc tā, jo mūsu ģimenē pankūkas cep arī darbdienās. Bet viens ir nemainīgs - pirmās pankūkas vienmēr tiek pavāram. Un garšīgākās pankūkas ir tieši šīs te pirmās, vēl karstas, kad uzmanīgi nokodies un pankūku grūti noturēt rokās, jo deg pirksti. Un pie kājām sēž sunītis, atskrēja uz smaržu un ar cerību skatās acīs - ja nu nokritīs kāds gabaliņš)))
Sastāvdaļas (4 porc.):
180g milti
1gl (250ml) paniņas vai kefīrs
2 olas
250g skābēti kāposti "Dimdiņi"
150g Holandes vai Gouda siers
50g salami vai vītināta desa
svaigi zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Desu sagriež srēmelītēs. Kāpostus sagriež smalkāk. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Zaļumus sasmalcina.
2. Gatavo mīklu. Bļodā iesit olas, pievieno miltus, paniņas vai kefīru un kārtīgi visu samaisa līdz mīkla ir viendabīga. Tad iejauc sieru, desu, kāpostus, zaļumus un sasmalcinātus zaļumus.
3. Izcep pankūkas uzkarsētā pnannā. Pasniedz ar mērci.