Šis ir otrās dienas pīrāgs. Ja pīrāgu griezīsi karstu, tas būs vēl pašķidrs un, pavisam droši, juks ārā. Toties nākamjā dienā... mmmm!🤩
Sastāvdaļas (forma - 24cm) :
Mīklai:
300g Sātīgais miltu maisījums "KOTIŅI" ZS
60ml olīveļļa
60ml ābolu vai baltvīna etiķis (vai baltvīns)
3 olu dzeltenumi
sāls
⠀
Pildījumam:
apm. 500g krāsaina paprika
200ml saldais krējums 30%
150g kūpināts šķiņķis
80g rīvēts cietais siers
50g maize
3 olu baltumi
1 ola
muskatrieksts
Pagatavošana:
1. Bļodā iesit olu dzeltenumus, pievieno miltu maisījumu, olīveļļu, etiķi, sāli un iejauc mīklu. Tad pievienojot pa 1 karotei aukstu ūdeni mīca tik ilgi, līdz var izveidot bumbu. To ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 min
2. Pa to laiku gatavo pildījumu. Papriku sagriež mazos kubiņos. Maizei nogriež garoziņas un sagriež kubiņos. Bļodā iesit olu, pieiveno olu baltumus, saldo krējumu, maizi, sieru un pierīvē muskatriekstu. Visu samaisa. Pēdējā brīdī pievienoju arī kūpinātu šķiņķi.
⠀
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīklu izrullē, sadursta ar dakšu un ieklāj ietaukotā formā. Tad pārliek pildījumu, izlīdzina un nogriež liekās malas. No tām var pagatavot cepumus. Cep apm. 45-50 min.
⠀
4. Pīrāgu atdzesē, novieto ledusskapī līdz nākamai dienai.