Cilvēks vispirms ēd ar acīm - ieraugot ēdienu vai nu gribas to nogaršot (pagatavot), vai nu gluži otrādi. Šī ir viena no receptēm, kur tieši izskats ir izšķirošs. Tev taču arī gribas tās nogaršot?
Sastāvdaļas (4 porc.):
4 šķēles FAZER pilngraudu vērtīgā tostermaize
4 olas
kaltēts timiāns
kaltēts baziliks
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Olu baltumus atdala no dzletnumiem. Lai vieglāk pēc tam būtu dzeltenumus ieslidināt baltumos, es iesaku dzeltenumus atstāt čaumalā.
2. Olu baltumiem pievieno kaltētus garšaugus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām.
3. Maizes šķēles apsmērē plānā kārtā ar sviestu un pārliek uz cepešpannas. Uz katras maizes ar karoti liek olu baltumus, izsmērē un pa vidu iespiež bedrīti. Katrā bedrītē ieslidina pa olu dzeltenumam.
4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 8 min.
5. Pasniedz uzreiz.