Visiem bērniem garšo makaroni. Nav tādu bērnu, kuriem tie negaršo. Man liekas, ka pieaugušie nespētu, kā bērni, ēst tos katru dienu.
Atsevišķi gribu pateikt par mērci. Ja šāda nav pieejama, tad to diezgan ātri var pagatavot pats - sajauc kečupu ar majonēzi, pikantumam var pievienot pāris pilītes Tabasco vai čili piparus.
Sastāvdaļas:
250g pilngruadu makaroni
100g bekons
100g sviesta salāti vai ledus salāti
3 ēd.k. rīvmaize
1 neliels sīpols
1/2 citrons
1 ķiploka daiviņa
mērce "Tūkstoš salu"
sāls, pipari
olīvveļļa
Pagatavošana:
1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina, mazliet atstājot mērcei. Pārliek salātu bļodā, pievieno mērci un apamisa.
2. Pannā ielej mazliet olīveļļas un ātri apcep sasmalcinātus ķiplokus. Tad pievieno rīvmaizi un cep, līdz rīvmaize maina savi krāsu. Tad pievieno svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Apmaisa. Pievieno makaroniem.
3. Bekonu un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā apcep sīpolus kopā ar bekonu, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pievieno makaroniem.
4. Porciju šķīvjos kārto sagrieztas vai saplūkātas salātu lapas, pa virsu liek makaronu salātus. Pasniedz ar mērci.