Ābolu saldmaizītes

 

Sastāvdaļas:

 

8 "Tostē" maizes šķēles

2 nelieli āboli

2 olas

1/2 citrons

vaniļas cukurs

pūdercukurs

kanēlis

eļļa

 

Pagatavošana:

 

1. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež mazākos kubiņos. Pārliek bļodiņā, pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru pēc garšas, kanēli un samaisa. Piespied arī citrona sulu.

 

2. Atsevišķi lēzēnā bļodā uzputo olas.

 

3. Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Maizi pārliek uz darba virsmas un ar mīklas rulli izrullē cik plānu vien iespējams. Gar vienu malu saliec ābolus un satin. Uzreiz apvārti olā un liec uzkarsētā pannā cepties.  Cep diezgan ātri, lai nepaspēj piedegt.

 

4. Pasniedz pārkaisot ar pūderucukuru un kanēli.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar