Pirmais šī mācību gada brīvlaiks ir klāt. Paldies skolotājiem par centieniem un pūlēm, kuras tie iegulda, lai mēs augtu gudri un prātīgi. Bet ziniet ko es pamanīju latviešu valodas grāmatā? Recepti! Jā, kā pagatavot biezpiena plācenīšus. Nu ko, ja jau mācību grāmatā tā nopublicēta, man kā skolniekam tā jāizmēģina.
Sastāvdaļas:
1 paciņa biezpiena
2 ēdamkarotes miltu
1 ola
1 ēdamkarote cukura
mazliet sāls
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Biezpienu saberž - tā rakstīts receptē, bet es izmantoju paciņu biezpienu un neko berzt nevajadzēja. Piemaisīju biezpienam miltus un olu, cukuru un šķipsniņu sāli.
Receptē nebija minēts, bet mums ir burvīgas kapsulas no kapsulings.lv un es izmantoju garšvielu kapsulu Ancītis (tās saturu, pareizāk) un pievienoju biezpienam. Kapsula satur kanēļa, kardamona un vaniļas pulverīšus.
Biezpiena masu sadalīju 6 daļās - receptē minēts 8, bet man tik daudz nesanāca. No katras daļas
izveidoju plācenīti, viegli saspiežot, lai tas būtu plakans un apvārtīju miltos. Sakarsētā eļļā plācenīšus uzcepu no abām pusēm cepu, līdz kamēr tie kļuva zeltaini.
Tas viss!
Biezpiena plācenīšus var ēst ar ievārijumu vai skābu krējumu. Labu ēstgribu!