Plūkātā cūkgaļa - klasisks dienvid-amerikāņu ēdiens. Ideja tajā, ka gaļa gatavojās ļoti ilgi - 4-5-6 stundas zemā temperatūrā un kļūst tik mīksta, ka to var ar dakšu vienkārši sadalīt gabaliņos. Sagatavošanas process ir ātrs un vienkāršs, bet garšu variācijas aprobežojās tikai ar fantāziju.
To var gatavot multivārāmājā katlā, cepeškrāsnī, bet es šoreiz pamēģināju kūpinātavā. Un šoreiz iefilmēju arī video-recepti!
Sastāvdaļas:
apm. 1 kg cūkgaļas šķiņķis
500g saldā barbekjū mērce HEINZ
350g BIO tomātu kečups HEINZ
sarkano kāpostu salāti "Dimdiņdārzs"
salātlapas
Pagatavošana:
1. Cūkgaļu sagriež mazākos gabalos un pārliek karstumizturīgā traukā. Pievieno HEINZ mērci un kečupu, apmaisa. Liek kūpinātavā un kūpina 150 grādos 4,5 stundas. Ik pa brīdim apmaisa.
2. Gatavu cūkgaļu izņem no kūpinātavas un ar divu dakšu palīdzību sadala šķiedrās.
3. Uz servējamā šķīvja kārto nomazgātas salātlapas, pa virsu liek kūpinātu gaļu un marinētus kāpostus.
Lai labi garšo!