Pāris dienas atpakaļ izlasīju, ka Lietuvā divas māsas radīja aukstās zupas torti un nu tu tas ir šīs vasaras hīts. Nu nezinu kā ar to hītu Viļņā, bet pagatavot šo kūku nav ne mazāko problēmu. Tā ir vienkārši un ātri pagatavojama un ir ļoti garšīga!
Sastāvdaļas:
1kg vārīti kartupeļi
700g rīvētas bietes marinādē "Dimdiņi"
800g grieķu jogurts bez piedevām
300g mīkstais siers "Apetina"
3-4 lauku gurķi
3 ēd.k. mārrutki
3 ēd.k. saldās sinepes
20g želatīns
etiķis
dilles, loki
sāls
Pagatavošana:
1. Vārītus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno 2 ēd.k. mārrutkus, 2 ēd.k. sinepes, sāli pēc garšas un visu ar kartupeļu stampu saspaida. Kartupeļu masu pārliek formā un ar to pašu stampu izlīdzina.
2. Želatīnu uzbriedina, izkausē un mazliet atdzesē.
3. Lielā bļodā pārliek sieru un jogurtu, kārtīgi visu samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sagrieztus strēmelītēs gurķus, marinētas bietes, sasmalcinātus zaļumus, atlikušos mārrutkus un sinepes, sāli un etiķi pēc garšas. Pievieno arī izkausētu želatīnu un visu kārtīgi samaisa.
4. Jogurta-biešu masu pārlej formā pa virsu kartupeļiem un liek uz 4 stundām ledusskapī.
5. Kūka gatava! Labu apetīti!