Krieviski šīs pankūkas saucās "блины с припёком". Ir vairāki šo pankūku pagatavošanas veidi. Pirmais - uz pannas, kamēr vēl jēla mīkla, pievieno pildījumu. Tā cep pankūkas ar zivīm, olām, sieru, ogām un āboliem. Otrs - iejauc mīklā pildījumu. Tā cep pankūkas ar zaļumiem, spinātiem, burkānem, ķirbjiem utt. Un trešais - apcep pildījumu un pārlej ar mīklu. Tā gatavo pankūkas ar sēnēm, sīpoliem un bekonu.
Sastāvdaļas:
300g milti
400ml kefīrs
200ml verdošs ūdens
2 olas
3 ēd.k. eļļa
sāls, cukurs
Pildījumam:
4 cieti vārītas olas
20g dilles
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu. Olām pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura, uzputo. Pievieno kefīru, miltus, kārtīgi samaisa, lai nav kunkulīši. Iemaisa verdošu ūdeni, eļļu un atstāj uz 10 min
2. Gatavo pildījumu. Olas sagriež mazos kubiņos, pievieno smalki sakapāts dilles, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.
3. Cep pankūkas. Uzkarsē pannu, uzlej 1 kausu mīklas, uzber pa virsu 1 ēd.k. olas ar dillēm. Kad pankūka no apakšas ir izcepusies, to apgriež riņķī un cep no otras puses.
4, Pankūkas pasniedz ar krējumu, lasi un ikriem.