Silti vistu spārniņi ļoti labi sader ar aukstu krējuma mērci. Vorčesteras mērce piedod īpašu svaigumu un pikantumu.
Sastāvdaļas:
1kg vistu spārniņi
50ml Balzamiko etiķis
1 ēd.k. brūnais cukurs
sāls
Mērcei:
200g krējums (no ledusskapja)
2 ēd.k. Worčesteras mērce
1/2 tējk. saldā paprika
Pagatavošana:
1. Bļodā liek spārniņus, pievieno etiķi, brūno cukuru, sāli pēc garšas, apmaisa un atstāj uz 30 min. marinēties.
2. Grilu uzkarsē līdz 160-170 grādiem. Uz grila restēm liek sparniņus, apsedz ar vāku un cep 10 min. Tad atver vāku un visu laiku grozot cep vēl 20 min. Šajā posmā svarīgi pieskatīt un visu laiku grozīt, jo cukurs var piedegt.
3. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar Vorčesteras mērci un papriku. Ja kādam nepieciešams, tad var peivienot sāli, bet man ļoti garšoja tāpat.
4. Spārniņus pasniedz siltus ar aukstu krējuma mērci.
Recepte tapusi sadarbībā ar