Šī recepte mani ieintriģēja jau sen, jo manuprāt, šis ir lielisks risinājums tusiņiem un burziņiem. Ērti paņemt un hop - mutē. Recepte vienkārša, lai izdodas!
Sastāvdaļas:
400 g paka vafeļu kartupeļi (tā viņi sapresēti)
450 g sauszemes dzīvnieka gaļas (mums gadījās liellops)
100 gr. ķirštomāti
1 sarkans sīpols (šķēlēs)
1 paciņa tostē siera
1 tējk. sasmalcināta ķiploka
½ tējk. sīpolu pulvera
eļļa
salātu lapas
sāls, pipari
Pagatavošana:
Izvieto vafeļu kartupeļus uz cepešpannas un cep atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Šajā receptē varat izmantot arī ceptus kartupeļus, vai vārītus/apceptus.
Bļodā liek, gaļu, sāli, piparus, ķiplokus, sīpolu pulveri, samaisa. Izveido mazas kotletes (izmēru skatamies, cik lielas ir kartupeļu šķēles). Uzkarsē pannā eļļu un cep kotletes līdz tās gatavas.
Sagatavo sastāvdaļas "būvēšanai". Lai saliktu tornīti, sāc ar vafeļu kartupeļiem tad pievieno salātu, tomātu un sīpolu, ja vēlas. Liek virsū kotleti un beigās kartupeļiem zobu bakstāmo izdur caur centru, lai saturētu visu kopā.
Pasniedz ar garšvielām un mērci pēc jūsu izvēles.
Man garšoja, ceru ka garšos arī jums!