Izcilie tunča salāti praktiski visiem dzīves gadījumiem. ja ir vēl kāda kolosāla ideja, kā tos var pasniegt, ieraksti komentārā.
Sastāvdaļas (2 porc.):
1 bundž. tuncis Extra Virgin olīveļļā KAIJA
150g konservētas pupiņas (bez šķidruma)
1/2 burkāns
1 selerijas kāts
2 ēd.k. majonēze
zaļie loki
1/2 citrons🍋
sāls, pipari
Pagatavošana (15 min.):
1. Burkānu sarīvē uz dārzeņu rīves. Selerijas kātu sagriež plānās sķēlītēs. Smalki sakapā zaļos lokus.
⠀
2. No tunča notecina lieko eļļu un tunci pārliek bļodā. Pievieno sagatavotos dārzeņus, pupiņas, majonēzi, rīvētu citrona miziņu un svaigi izspiestu citrona sulu. Pēc garšas pievieno svaigi maltus piparus un sāli.
⠀
3. Salātus var pasniegt tāpat, lavašā vai uz maizes. Ja pievienosi pastu, sanāks kolosāli pastas salāti.