Vai tu zini kā garšo ķengura gaļa? Vai tu māki to pagatavot? Ja atbildes ir "nē", tad lasi tālāk. Es pastāstīšu!
Sastāvdaļas:
250g ķenguru fileja
2 ķiploka daiviņas
1 rozmarīna zariņš
olīveļļa
sāls, pipari
dārzeņi pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Kengura fileju atkausē, pārlej ar olīveļļu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, rozmarīnu, sāli, svaigi maltus piparus, apmaisa un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 30 min.
2. Pa šo laiku iekurina grilu līdz 240-250 grādiem un apcep dārzeņus pasniegšanai.
3. Fileju jācep ātri lielā temperatūrā uz riktīgi karstām restēm - tad gaļas aromāts atveras vislabāk. Fileju cep 3 min. no katras puses. Gatavu fileju noņem no grila un ietin folijā uz 10 min. - gaļas iekšpusē temperatūra turpina kāpt vēl pāris minūtes, tāpēc gaļas sula iekšpusē pati vienmērīgi izplatīsies.
4. Fileju pasniedz ar ceptiem dārzeņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar