Ja godīgi, tad biezpiena plācenīši nav mans mīļākais ēdiens. Līdz šm nav tā bijis. Un kā tajā multenē par pastnieku - un kāpēc tas nav mans mīļākais ēdiens? Tāpēc ka neviens tos nemāk gatavot!
Biezpiena plācenīši - tie nav cieti, skābi veidojumi, bet gan pufīgi, mīksti un nenormāli garšīgi mākonīši ? Un daudzi, sorry, bet gatavot tos nemāk!
Sastāvdaļas:
450g biezpiens 9%
2 olas
2 ēd.k. milti
3 konfektes Gotiņa
6 citronu marmelādes
1/2 tējk. vanilīna cukurs
+ 150g milti formēšanai
+ 50g sviests cepšanai
Pagatavošana:
1. Konfektes un marmelādes sagriež mazos kubiņos.
2. Biezpienu (tam nevajadzētu būt pārāk graudainam) pārliek bļodā, pievieno olas, 2 ēd.k. miltus, vanilīna cukuru, konfektes un visu samaisa.
3. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un veido plācenīšus. Uz katru plācenīti ņem pa 1 ēd.k. biezpiena masas, izveido bumbu un to no visām pusēm apvārta miltos. Tad ar plaukstu piespiež, lai veidojas plācenītis.
4. Pannā izkausē sviestu un cep plācenīšus no abām pusēm līdz viegl brūnai krāsai.
5. Pasniedz ar krējumu.