Netradicionāla tradicionālās kūkas versija. Atceraties biezpiena-cepumu mājiņas un kārtojumus? No kokosriekstu krēma un baltās šokolādes gatavotā masa ir šķidrāka, vairāk iesūcas cepumos, Tāpēc kūka sanāk mīkstāka, maigāka un garšīgāka.⠀
Sastāvdaļas (forma -10x24cm):
400g cepumi
250ml kokosriekstu krēms
150g baltā šokolāde
1 ēd.k. vaniļas cukurs
225g ogas + dekorēšanai
Pagatavošana (20 min.):
1. Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Cepumus salauž mazākos gabaliņos. Cepumus sajauc ar šokolādi un kokosriekstu krēmu. Pievieno ogas un vaniļas cukuru, samaisa.
⠀
2. Formā ieklāj cepamo papīru un pārlej cepumus masu. Ar karoti izlīdzina un novieto ledusskapī uz nakti.
⠀
3. Kūku dekorē ar svaigām ogām. Var izdekorēt ar kokosriekstu skaidiņām. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.