Cepts ķirbis ar gailenēm

video-recepte

Sastāvdaļas (1 porc.):

 

200g nomizots ķirbis
100g kūpināta krūtiņa
100g gailenes
1 sīpols
sviests
1 ēd.k. eļļa
dilles
kaltētas garšvielas
sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):


1. Ķirbi sagriež stienīšos vai šķēlēs (kā parasti griež kartupeļus cepšanai). Krūtiņu sagriež strēmelītēs. Sīpolu sagriež pusgredzenos. Sēnes notīra no zemes un gružiem un saplūkā ar rokām.

2. Pannā apcep sēnes ar sīpoliem. Tad pievieno ķirbi, gaļu un sēnes. Pievieno sveistu un cep visu kopā līdz ķirbis ir gatavs. Pievieno garšvielas (man bija baraviku sāls), sāli (to es attiecīgi neliku) un svaigi maltus piparus. Es ķirbi mazliet pārturēju (pareizāk, apsedzu ar vāku, ko nevajadzēja darīt). Vēlāk es uzcepu vēlreiz un ķirbi griezu stienīšos un cepu bez vāka un ķirbis saglabāja savu formu.

3. Pasniedz ar sasmalcinātām dillēm un krējumu.⠀

Recepte tapusi sadarbībā ar