Ķirbju sezona ir klāt un tie ir tik daudz, ka bail pat paliek. Man ne visai garšo ķirbis - ir tikai pāris ķirbju šķirnes, kuras esmu gatavs ēst. Ķirbis ar ķirbju garšu man negaršo. atzīstas - kam vēl ir tā? es taču neesmu tāds vienīgais?
⠀
Šis te ķirbis, kuru redz video (neatceros, banānu ķirbis laikam) man vairāk atgādina burkānu bez burkānu garšas vai saldo kartupeli. Un šāds ir atrodams Imantas tirgū pašā galā blakus zivīm ir stends. Starp citu, pie tās saimnieces var nopirkt arī garšīgāko marinētu ķirbi - mana mamma saka, ka tā viņas Omīte marinēja ķirbjus un šo garšu atceroties no bērnības. Un vēl tur bija (ceru, ka vēl ir) mazas marinētas baraviciņas, un maziņi-maziņi marinēti gurķīši, tomātiņi un patisoniņi.
⠀
Es ceru, ka esmu iekārdinājis. Sortiments tirgū mainās un iespējams, ka šajās brīvdienās Imantas tirgū varēs nopirkt ne tikai šīs, bet arī citas garšīgas lietas.
Sastāvdaļas (1 porc.):
200g nomizots ķirbis
100g kūpināta krūtiņa
100g gailenes
1 sīpols
sviests
1 ēd.k. eļļa
dilles
kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Ķirbi sagriež stienīšos vai šķēlēs (kā parasti griež kartupeļus cepšanai). Krūtiņu sagriež strēmelītēs. Sīpolu sagriež pusgredzenos. Sēnes notīra no zemes un gružiem un saplūkā ar rokām.
⠀
2. Pannā apcep sēnes ar sīpoliem. Tad pievieno ķirbi, gaļu un sēnes. Pievieno sveistu un cep visu kopā līdz ķirbis ir gatavs. Pievieno garšvielas (man bija baraviku sāls), sāli (to es attiecīgi neliku) un svaigi maltus piparus. Es ķirbi mazliet pārturēju (pareizāk, apsedzu ar vāku, ko nevajadzēja darīt). Vēlāk es uzcepu vēlreiz un ķirbi griezu stienīšos un cepu bez vāka un ķirbis saglabāja savu formu.
⠀
3. Pasniedz ar sasmalcinātām dillēm un krējumu.⠀