Šī ir manas ģimenes recepte. Tā cepa kūku mammas Omīte. Viņa esot cepusi garšīgākās plātsmaizes un šo ābolkūku. Es pat domāju, varbūt šo ābolkūku nosaukt viņas vārdā - Beatrises ābolu kūka?
⠀
Ābolus izvēlies skābākus, jo cepuma kārta ir ļoti salda. Var mazliet samazināt cukuru, bet nepārcenties - cukurs konditorejā spēlē ļoti nozīmīgu lomu. Tas nav saldumam, tas ir struktūrai - samazinot tu riskē, ka kūka var nesanākt.
Sastāvdaļas (forma - 22cm):
5-6 āboli
1 ēd.k. cukurs
1 ēd.k. kanēlis
⠀
Mīklai:
110g sviests
125g milti
200g cukurs
1 ola
Pagatavošana (60 min.):
1. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītēm pievieno cukuru, kanēli un apmaisa. To var darīt uzreiz cepamā formā.
⠀
2. Bļodā ieber miltus, pievieno izkausētu sviestu, olu un cukuru, samaisa. Mīkla sanāks diezgan mīksta.
⠀
3. Ābolus pārliek karstumizturīgā formā, pa virsu liek mīklu un izsmērē, lai noklātu visus ābolus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 60 min. 180 grādos.
⠀
4. Pasniedz gan siltu, gan aukstu ar saldējumu vai kādu mērci.