Beatrises ābolu kūka

Video recepte

Sastāvdaļas (forma - 22cm):

 

5-6 āboli

1 ēd.k. cukurs
1 ēd.k. kanēlis

Mīklai:
110g sviests
125g milti
200g cukurs
1 ola

Pagatavošana (60 min.):

 

1. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītēm pievieno cukuru, kanēli un apmaisa. To var darīt uzreiz cepamā formā.

2. Bļodā ieber miltus, pievieno izkausētu sviestu, olu un cukuru, samaisa. Mīkla sanāks diezgan mīksta.

3. Ābolus pārliek karstumizturīgā formā, pa virsu liek mīklu un izsmērē, lai noklātu visus ābolus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 60 min. 180 grādos.

4. Pasniedz gan siltu, gan aukstu ar saldējumu vai kādu mērci.