Nedēļa nav izdevusies, ja nav apēsta neviena pati kūciņa. Šo krēmu ar iebiezināto pienu es jau sen gribēju izmēģināt. Man neticējās, ka kaut-kas saputosies un sanāks. Bet - šeku reku! - negaidīti sanāca. Nu ja sanāca man, sanāks arī tev! Lai izdevusies salda nedēļa!
Sastāvdaļas (6 gb.):
275g kārtainā bezrauga mīkla
1bundža iebeizinātais piens
45ml svaigi spiesta cirtona sula
cukurs
mandeļu skaidiņas
avenes
Pagatavošana (45 min.):
1. No citrona izspiež sulu. Bļodā pārliek iebiezināto pienu un pievieno citrona sulu. Abām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Tad ar mikseri puto līdz masa kļūst gaisīga un divreiz palielinās apjoomā. Kopā process var būt ilgāks, līdz 15 min. Bļodu apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī.
⠀
2. Mīklu sadala vienādos kvadrātos. Tad var darīt kā es, var salocīt uz pusēm un tad pildīt iekšu, var vienkārši iegriezt gar malām pa perimetru lai veidojas bortiņi. Maliņas pārkaisa ar cukuru un cep cepeškrāsnī 200 grādos apm. 20 min. Pirms pildīšanas sagataves atdzesē.
⠀
3. Tagad var ar krēmu sapildīt iekšpusi un izdekorēt ar mandeļu skaidiņām un svaigām ogām