Arančīnī ar sieru

Sastāvdaļas (12 bumbas):

 

 

180g rīsu priekš risoto
1l vistas vai dārzeņu buljons
45g rīvēta Parmezāna siera
12 Mocarellas mini bumbiņas1 ēd.k.baltvīna etiķa
2 ēd.k. sviesta
apm 200 g rīvmaizes
1 olas dzeltenums
1 maziņš sīpols
1 ķiploka daiviņa

 

 

Pagatavošana:

 

 

Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, apm. 2 min. Tad pievieno rīsus (rīsus nevajag skalot) un pacep vēl kādas 3 min. Tad pamazām (nelielām porcijām) lej klāt buljonu - tikko iztvaiko, tā vēl pielej. Pašās beigās pievieno etiķi, rīvētu Parmezānu.

Man bija leišu cietais siers Džiugas -  mamma teica, ka tas nav īstais Parmezāns, bet mēs kaut-kā to visi tā saucam un arī nopirkt to var jebkurā veikalā. Gala rezultāta sanāk pašķidra rīsu putra - to atstāj atdzist (pilnībā). Es vēl pieliku kaltētas dilles - man palika no iepriekšējās dienas sagrieztas uz šķīvīša un bija galīgi sakaltušas :)

 

Bļodā ieber rīvmaizi. Atdzisušiem rīsiem pievieno olu dzeltenumu un kārtīgi apmaisa. Paņem rokā rīsu bumbiņu, iespiež iekšā mocarellas bumbiņu, aiztaisa caurumu un izviļā lielo bumbu rīvmaizē.


Cep cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm

 

Pasniedz ar asu mērci (es izvēlējos paštaisītu adžiku)

Pildījums var būt arī cits - tagad vēl ir sezona un var ar sēnēm pildīt, ar gaļu, ar dārzeņiem. Domāju, varbūt var ar āboliem, kaut-kādus saldos uztaisīt?

 

Lai labi garšo!