Ziemassvētku prieks daudzbērnu ģimenēm

Katru gadu Ziemassvētku laikā rodas vēlme kādam palīdzēt, kādu iepriecināt un paveikt ko labu. Neskatoties uz labajiem darbiem visa gada garumā, Ziemassvētku laiks ir īpašs mums visiem. Izlaidīsim frāzes par to, ka Ziemassvētki ir komercializējušies, ka šie ir kļuvuši par iepirkšanās un apdāvināšanās svētkiem. Manuprāt, viss atkarīgs no mums pašiem.

 

2022.gada nogalē es izvēlējos no vēstulēm 12 bērnus un pāris pieaugušos, kuriem nosūtīju dāvanas caur pakomātiem. Taču šāds pasākums man nesniedza cerēto piepildījumu. Tas viss tā tehniski, neredzot cilvēkus un neredzot viņu emocijas. Iespējams, tieši tāpēc šogad nolēmu radīt svētkus daudzbērnu ģimenēm un lūdzu savus Facebook draugus, man ieteikt šādas ģimenes.

Es meklēju ģimenes kurām pašām varbūt nepietiek naudiņas vai gada beigas izvērtušās ne visai pozitīvas. Es vēlējos radīt nedaudz vairāk svētku un iepriecināt tos, kam šo svētku patiesi trūkst.

Saņēmu daudzas vēstules un izvēlēties nebija viegli. Taču tas nav galvenais. Galvenais, ka, manuprāt, pasākumi izdevās. Koncepts bija ļoti vienkāršs: es Ziemassvētku laikā savā virtuves studijā uzstādīju egli, ko piegādāja Silvertree, izrotāju to un palūdzu saviem draugiem no "Nākotne" un "Dimdiņi" atbalstīt manu ieceri, nodrošinot produkciju vakariņu pagatavošanai. Palūdzu katrai ģimenei pa kūkai no "Gardas kūkas" un dāvanas bērniem nodrošināja veikali "XS Rotaļlietas". Tas bija vienkārši un paldies, ka man ir tik atsaucīgi draugi!

 

Ar mani sazinājās arī Facebook draugs Daiga Kareļina, kas atbrauca uz Rīgu un atveda ģimenēm dāvaniņas no sevis personīgi - dažādi priežu sīrupi un citas dabas veltes veselībai.

Paldies arī Ziemassvētku vecītim (Aivars Birzmalis) un manai draudzenei Katrīnai Dimantai, kuri šajā saspringtajā laikā (mākslinieki šajā gada laikā ir īpaši aizņemti) atrada iespēju ierasties un iepriecināt! Pašam vien atlika pagatavot vakariņas un nopirkt to, kas trūka. Rezultāts? Manuprāt, pasākumi izdevās! Bērnu acīs redzēju prieku un tas ir brīnišķīgi. Vajag tik maz, nedaudz līdzekļu, nedaudz darba un Tu pats saņem tik milzum daudz pozitīvu emociju. Netici? Pamēģini ši gada beigās arī Tu!