Ziemas naktis zoodārzā, jeb kā es Zoo desas cepu

"Ziemas naktis Zoodārzā" ir jauka tradīcija. Tā sākās 16.decembrī un ilgs līdz 29. janvārim. Šis ir otrais gads, kad es apmeklēju ziemas naktis un nolēmu pastāstīt arī jums par iespējām, ko piedāvā Zoodārzs. Ziemas nakšu periodā, iegādājoties biļeti no plkst. 16.00 līdz 19.00, tā ikvienam apmeklētājam izmaksā 2,00 €. Bērniem, kas jaunāki par 4 gadiem, un pensionāriem, kam ir vismaz 70 gadi, ieeja bez maksas.

 

Zoodārza mājas lapā minēts:

Un vēl kas interesants - Zoodārza vidū degs ugunskurs, pie kura apmeklētāji varēs ne tikai sasildīties, bet arī uzcept kādas līdzpaņemtas desiņas. Par visiem cepšanas atribūtiem jāparūpējas pašiem.

 

 

 

Jauki! Izdrukājām atlaižu kuponu stāvvietai (to var paveikt šeit) un ar brālēnu (arī mana mamma un tētis bija un brālēna mamma) devāmies naktī!

 

 

 

Atbraucām nedaudz pirms 17:00 un stāvvietā iebraucām kā otra automašīna..... Jocīgi. Vecāki savā starpā apsprieda, ka daudzi noteikti par šo iespēju nav informēti. Nekur īpaši par šo akciju nav dzirdēts. Arī pašā zoodārzā cilvēku nebija daudz. Pie kasēm nekādas rindas. Varbūt ļoti daudz māņticīgu cilvēku nemaz tajā dienā neizgāja no mājas, jo bija piektdiena un 13. datums. Kā arī pilnmēness.... BOOO!...

 

 

Šis Zoodārza apmeklējums patiešām paliks atmiņā. Tik skaista ziema! Protams, dzīvnieku mūsu zoodārzā ir tik, cik viņi ir, bet skaistais ziemas vakars šo zoodārza apmeklējumu padarīja īpašu. Brālēna mamma sekoja instrukcijām un līdzi bija paņēmusi desiņas, bet nekur ne ziņas par ugunskura vietu... Taču mums paveicās! Mēs atradām iekurtu ugunskuru, turklāt blakus galds un soli. Sasniguši un slapji, tāpēc neizmantojami. Bet malka apsegta un tāpēc sausa. Tētis kaut-kur dabūja divus zariņus un mēs ar brālēnu varējām tos izmantot desiņu cepšanai. Garšoja lieliski!

 

 

 

 

Pie ugunskura bijām vienīgie, jo kā jau minēju, par ugunskura atrašanās vietu ziņas neviens nesniedz. Pasildijāmies, ieēdām un devāmies tālāk. Kopā zoodārzā pavadijām gandrīz četras stundas un vakars kopumā bija neaizmirstams.

 

 

 

 

 

Taču vēlos vērsties pie zoodārza darbiniekiem. Ne visi zin par šo tik tiešām lielisko iespēju pasildīties pie ugunskura. Ne visi zin, ka līdzi var paņemt desiņas un tās pacept zoodārzā. Tualetes ir atrodamas ik pa brīdim un viena no tām pat izgaismotiem WC burtiem samanāma vai no ikvienas zoodārza vietas, bet šajā laikā galvenais - ugunskurs! - bezmaz tiek slēpts. Ja nav žēl, tad informāciju par ugunskuru varētu pateikt tante, kura tirgo biļetes vai izlikt uzrakstu uz tukša, bet izgaismota reklāmas stenda....

 

 

 

Turklāt, praktiski nekādas iespējas iedzert vai apēst ko siltu. Viena vienīga tante ar hotdogiem pie Tropu mājas.

 

 

 

 

 

Kas lasa šo rakstu, nenokavējiet un izmantojiet šo feino iespēju apskatīt zoodārzu savādāku! Izmantojiet iespēju atpūsties kopā ar ģimeni! Paņemat līdzi termosu ar siltu tēju, kādas desiņas, pāris iesmus un uz zoodārzu! Pozitīvas emocijas garantētas!