Kā es te gadījos, īsti pats nesapratu. Kaut-ko filmēju un braucu garām Minskai un atcerējos, ka pilns TikTok ar tiem, kas šo picu izmēģināja. Nu es taču arī gribu, vai ne? Iegriezos.
Kad pienācu pie The pizza mood kioska, tur jau stāvēja pārītis un gaidīja savas picas - viņiem diezgan ātri izdevās tikt pie siltām picām un pienāca mana kārta.
Vispirms atverās skārienjūtīgs lodziņš ar ēdienkarti - dažādas picu bildes ar nosaukumiem un sastāvu. Picas var dabūt gan siltas, gan aukstas un uzsildīt mājās pašiem. Es izvēlējos Prosciutto e Funghi (ar gaļu un sēnēm), izvēlējos siltu, apmaksāju un stāvu gaidu. Uz ekrāna es redzu strīpiņu un saprotu cik apmēram ilgi man vēl jāgaida. Kopējais laiks esot 3 min - trijās minūtēs tev picu atsilda (vai uzcep?) un atdod. Es neticu, ka 3 minūšu laikā var uzcept picu, taču mājas lapā rakstīts, ka cep uz vietas. Es biju domājis, ka tās nāk saldētas, bet tā neesot. Mājas lapā rakstīts, ka picas nesaldē, bet gan atdzesē un piegādā atdzesētas uz kiosku. Tur tās tiek uzglabātas aukstuma kamerās un tajā brīdī, kad tu maksā, pica jau automātiski tiek izņemta no kameras un ielikta krāsnī. Tā krāsns tur tā darbojas 24 stundas? Vai viņa ieslēdzās tajā brīdī, kad es veicu pasūtījumu? Nu pats mājas apstākļos krāsni vispirms vajag uzsildīt. Man bez sildīšanas darbojas mikroviļņu krāsns un gaisa krāsns. Hmmm... interesanti. Bet ok.
Kad beidzās laiks, pa tādu spraudziņu izlien ārā kastīte, kurā iekšā atrodas pica un koka nazītis. Pati pica smaržo ļoti labi. Ārējais izskats arī daudzsološs - mēreni apdedzis, var redzēt tos īstos miltu graudiņus (farina), kurus parasti izmanto picas gatavošanai, lai pica nelīp pie galda. No apakšas arī tā smuki piedzedzis. Nu pilnīga sajūta, ka cep uzreiz uz vietas un kādā akmens krāsnī vai uz klona un ar īstu uguni. Sajūta tāda, ka tur iekšā reāli sēž mazs itālis, rullē picas, kurina krāsni un pēc pieprasījuma ātri tās cep. Pati pica skaistuma konkursā nevinnēs, bet es to arī negaidu.
Un ja rodas jautājums kā tad garšoja, tad atbildu. Par pārsteigumu, garšoja labi! Mani pārsteidza, jo godīgi noskaņojos uz bēdīgāku gala rezultātu. Ņemot vērā, ka tas ir kiosks, bez dabiniekiem - it-kā sastāvdaļas esot īstās, no Itālijas un pareizās, un cep uzreiz, uz vietas, krāsnī. Bet acis redz kiosku un saka tev, ka tā būt nevar. Es apgāju kioskam riņķī - tur ir durvis, peitiekami lielas, lai pa tām varētu ienākt. Logu nav, tikai tā spraudziņa, kur izlien pica. Reāli? Tā var būt, ka tur nav iekšā neviena? Nu nē, tā būtu verdzība un diez vai kāds strādātu tādos apstākļos.
Īsāk sakot, baigā disonanse, jo līdz šim automatizēts nozīme, ka tu iemet kapeikas un tev pa caurumu izkrīt prece. Tagad tu saņem pagatvotu uz vietas produktu. Jā, es gaidīju 3 minūtes! Veselas trīs minūtes! Nu tas taču ir kruta!
Rezumē. Man patika! Es iesaku! Jo īpaši, kad šo picu var dabūt visu naktī, un brīvdienās. Un tā ir gatava 3 minūšu laikā un ir garšīgā. Šobrīd ir tikai viens kiosks, bet drīzumā sola atvērt otru Jaunajā Teikā. Un mājas lapā minēts, ja gribi redzēt savā rajonā, jāsazinās ar viņiem. Moš uz pieprasījuma uzliek?
Mīnuss ir, maziņš. tas koka nazītis reāli neko negriež. Pica pirms tam nav sadalīta trīsstūros un var tikai plēst ar rokām. Vai nu kost no viena gala kā lielu pīrāgu.
Kur atrast?
The Pizza Mood - TC Minska, Nīcgales iela 2a, Purvciems, Rīga
Facebook - thepizzamood
Instagram - @thepizzamood
P.s. Un tik mīļš ir tas uzraksts ar pildspalvu uz picas kastes malas... varbūt tur tomēr sēž kāds maziņš itālis?