Santa Maria virtuvē vienmēr noderēs

Grila sezona man personīgi nesākas un nebeidzas - es grilēju cauru gadu. Un šoreiz saku PALDIES! Santa Maria par atsūtīto produkciju testēšanai.

 

RUB (angļ. - berzēt, ierīvēt)  garšvielu maisījums paredzēts gaļas ierīvēšanai tieši pirms likšanas uz grila, pannā vai krāsnī. Tas ir ļoti ērti - nav jāgaida, kamēr gaļa iemarinēsies. Tā marinējās pati cepšanas laikā.  Un ir vēl viens pluss - gaļa tik viegli neapdeg, jo rubs pasargā no tā.

 

Santa Maria marinādes padara gaļu mīkstu un sulīgu. Marinādes iedarbojas diezgan ātri - pietiek ar pusstundu-stundu, lai gaļa iegūtu garšu un  toni. Tas labi noder braucot uz pikniku - sagriez svaigu gaļu vai vienkārši ņem vistas stilbiņus, iemasē marinādi un kamēr brauc un kurini grilu, tikmēr gaļa jau iemarinējusies. Es šis marinādes esmu notestējis arī kūpinot vistas - iesmērē vistu ar marinādi un liec kūpinātavā. Nav nekas jāmarinē vairākas dienas! Ļoti labs rezultāts.

 

Un pilnīgs jaunums šogad - īstās BBQ mērces ar jaunām garšām. Tās nāk no Amerikas un tur tās pagatavo no svaigiem tomātiem, čili pipariem un garšaugiem. Man ļoti garšo BBQ mērces dēļ specifiskā dūmu aromāta un šogad šīs mērces noteikti ir mans favorīts! Es šajās mērcēs arī marinēju gaļu un ar to var noklāt gaļu uzreiz pēc cepšanas, kas piešķirs īpašu garšu un krāsu.