Kur iegādāties picu krāsni?

Pica ir viens no tiem gardumiem, kura pagatavošana lielas pūles neprasa. Tomēr, lai mājās pagatavotās picas būtu ne vien labi izceptas, bet arī izcili gardas, būs iepriekš jāsagatavojas un protams, pēc tam kad esi iepazinis picu mīklas pagatavošanas noslēpumus, jāizvēlās pati picu krāsns!

Tas tikai sākumā var likties vienkāršs uzdevums, jo picu krāšņu piedāvājums ir visai plašs, ar gāzi kurināmas, ar malku, elektriskās un pat picu krāsns paveidi, kas novietojamas uz karstām oglēm, jeb grila. Par cik esmu darbojies ar mīklām savā maiznīcā, ar picu gatavošanu esmu uz TU un pricipā izvēloties picu krāsni savai studijai vadījos pēc dažiem svarīgiem kritērijiem, lai mana picu krāsns būtu pietiekami kompakta, bet tajā pašā laikā nevainojami pildītu savas funkcijas!

Tātad, meklēju tādu picu krāsni, lai tā būtu vizuāli pievilcīga un iederētos manā studijas interjerā, lai tajā būtu iespējams sasniegt lielu karstumu un kas vēl svarīgi - picas akmens, jeb akmens flīze.

Tā līdzinās gludi nopulētai keramikas paplātei. Akmens virsma nodrošina mīklai cepšanas apstākļus, kas ir līdzīgi kā profesionālā krāsnī – tā rada intensīvu, sausu karstumu, kas ir būtiska nepieciešamība mīklas cepšanā. 

 

Es šādu picas krāsni atradu veikalā 220.lv un esmu to jau izmēģinājis! Tāpēc droši varu ieteikt šo krāsni arī tev! Pie viena padalīšos ar vienkāršu, bet lielisku picas mīklas pagatavošanas recepti. Ko likt uz pašas picas, tas gaumes jautājums.

 

Picu krāsnis var apskatīties šeit.

 

 

Mīklai:
700g kviešu milti 405. tips
300g kviešu milti 550. tips
750ml ūdens
30g sāls🧂
5g presētais raugs

1️⃣ Abus miltu tipus sajauc kopā. Vispirms mīklas bļodā ielej ūdeni, pievieno mazliet miltu maisījumu, raugu, sāli un samaisa. Tad pievieno pārējos miltus un iemīca mīklu. Mīklu mīca apm. 10 min. un mīklas temperatūrai jābūt apm. 23 °C. Mīklu pārliek lielākā konteinerā, apsedz ar vāku un noliek raudzēties uz 3 stundām. Šajā laiku mīklu izcilā pēc katrām 30 min. Tad, kad mīkla izcilāta pēdējo reizi, to var likt ledusskapī uz 24-48 stundām.

2️⃣ Stundu pirms gatavošanas mīklu izņem no ledusskapja. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem, pārliek mīklu un sadala to 4 daļās, izveido kukulīšus, apsedz ar tīru dvielīti. Ieslēdz picas krāsni un ļauj picas akmenim uzkarst.

3️⃣ Tad no katra kukulīša veido picas pamatni, kuru apsmērē ar tomātu biezeni (konservēti sasmalcināti tomāti), pārkaisa ar sieru un liek iecienīto pildījumu. Picu cep 4-5 min. ik pa brīdim pagrozot.

4️⃣ Gatavai picai ļauj mazliet padzist un sagriež porcijas gabalos.

 

Video