Kopā ar Ulbrokas vidusskolas skolēniem – garšu piedzīvojums

Šodien man bija lieliska iespēja uzņemt savā studijā skolēnus no Ulbrokas vidusskolas, kopā mēs aizvadījām kulinārijas uztura darbnīcu – ar interesantām sarunām, jauniem atklājumiem un gardām pankūkām, kuras tika gatavotas ar lielu aizrautību!

Darbnīcas laikā skolēni uzzināja par veselīga uztura pamatprincipiem, uzturvielu nozīmi un līdzsvarota ēdiena ietekmi uz mūsu pašsajūtu. Kopā pārrunājām, kāpēc svarīgi sabalansēt uzturu, cik daudz cukura un sāls ir par daudz, un kā izvēlēties veselīgākas alternatīvas ikdienā.

Pēc teorijas daļas sekoja gardākā, jeb praktiskā daļa – skolēni paši cepa pankūkas, izvēloties sev tīkamās piedevas un izmēģinot dažādus veidus, kā padarīt tās gan krāsainākas, gan gardākas. Studijā valdīja rosība, smiekli un draudzīga sacensība, bet visvairāk – kopā būšanas prieks. Šādas aktivitātes bērniem un jauniešiem ir ļoti vērtīgas – tās ne tikai palīdz apgūt praktiskas prasmes, bet arī iedrošina eksperimentēt, sadarboties un domāt par savu veselību. Esmu pārliecināts – jo agrāk jaunie cilvēki iemācās izprast ēdiena nozīmi un apzināti izvēlēties to, kas nāk par labu viņu ķermenim un prātam, jo veselīgāku dzīvesveidu viņi piekops arī nākotnē.

Liels paldies Ulbrokas vidusskolas skolotājai Neilai Kravei, ka pieteica skolēnus šai darbnīcai un protams, skolēniem par sirsnību, zinātkāri un lielisko noskaņojumu! Jūs pierādījāt, ka gatavošana var būt aizraujoša, un pārliecinājāties, ka veselīgs, pašu gatavots ēdiens var būt arī ļoti, ļoti garšīgs.

Un kā vienmēr — milzīgs paldies maniem darbnīcu lieldraugiem:
"Dimdiņi", "885", "Kaija", "Valio", "Alūksnes putnu ferma", "Gaļas nams Ādaži" un "Imantas tirgus" — bez jums šādi pasākumi nebūtu tik garšīgi un iedvesmojoši!