KIDO plate bērniem no LIDO

 

 

 

Uzņēmuma LIDO mājas lapā sacīts:

 

Mēs esam par to, lai mazie aug stipri, veseli un prieka pilni. Tāpēc esam radījuši KIDO plati – spēcinošu maltīti bērniem, bagātu ar svaigu augļu un dārzeņu vitamīniem, spirdzinošu dzērienu un jauku dāvaniņu, kas rosina mazo cilvēku neizmērojamo izdomu.
Bērna KIDO plati ir izveidojusi LIDO uztura speciāliste, gādājot, lai visa ir gana! Tā kā gribam bērniem vienmēr piedāvāt pašu gardāko, lūdzam ņemt vērā, ka augļu un dārzeņu piedāvājums KIDO platē sezonāli tiks mainīts. Tāpēc attēlā redzamajam piedāvājumam ir informatīva nozīme.

 

 

 


Veselīgi un garšīgi?! Tas ir tas ko man vajag, nu ko, ceļā!
Aizbraucām uz LIDO Krasta ielā. Izvēlējos laikam ne īsto dienu - sestdiena. Nācās nedaudz pagaidīt, līdz atbrīvojās vieta stāvvietā - viss pilns.

 

 

 

Devāmies iekšā - lai tiktu pie paplātes atkal rindas. Taču tas nebija šķērslis, lai nomēģinātu īpaši bērniem domāto komplektu.

 

 

 

Izstāvēju vēl vienu rindu, jo pie stenda drūzmējās vairākas ģimenes ar mazajiem ēdājiem. Uz mirkli iedomājos: varbūt šīs plates ir domātas jaunākiem? Taču nekur vecuma ierobežojumu neatradu un mamma ar tēti apstiprināja manu izvēli, jo neesmu jau LIDO pirmo reizi. Man ļoti garšoja šeit gatavotās kotletes un šoreiz vēl ir iespēja izvēlēties čipsus.....Mmm.

 


Kad pienāca mana rinda, izdarīju izvēli: kotlete, kartupeļi čipsi, dārzeņi, augļi un zemeņu dzēriens. Vēl iedeva klāt krējumu. Tas viss (akcijas laiks) maksāja 3.90 un dod vēl dāvanu - Piecus GIGI blokus (kartona klučus).


Ar nožēlu noskatījos, kā pirms manis stāvošai meitenei burtiski izskrubināja no katla atlikušos makaronus - tie vairs nebija gari skaisti spageti, bet gan mazi kriksīši. Tā vien gribās pateikt - pārpalikumi, ko pārējie neapēda. Turklāt, arī bildē makaronu bija vairāk.


Jo ilgāk skatījos uz savu paplāti (atkal gaidot rindā, tagad pie kases), jo vairāk mani pārņēma šaubas vai ar šo te komplektiņu man pietiks, vai būšu paēdis.

 


Nu un tagad par garšām. Kotlete kā jau Lido kotlete - sulīga, mīksta un garšīga. Čipsi arī bija ok, varbūt mazliet pa cietu bērnu zobiem. Man patika, ka sāls nebija klāt. Dārzeņi.... tie bija vienkārši sagriezti spirālēs burkāni un cukini, plāni sagriezti svaigi kāposti, paprika un veseli trīs! kiršu tomāti.


Ja atvērsi mājas lapu, tad redzēsi pilnāku dārzeņu nodalījumu. Tas varbūt tāpēc, ka lielākā daļa bērnu nemaz tos dārzeņus neapēd? Un es arī saprotu kāpēc - tie ir svaigi dārzeņi!
Tiem nav ne garšvielu, ne sāls. Burkāni diezgan grūti uztinami uz dakšas, cukini svaigā veidā man vispār negaršo un es nepazīstu tādus bērnus, kam garšotu.


Svaigi kāposti sagriezti tik plānās daļās, ka uzdurt uz dakšas nav iespējams. Atlika ar rokām pa šķivi rīkoties, lai  varētu dārzeņus pagaršot. Kas ir teicis, ka bērniem pietiek sagriezt dārzeņus spirālēs un viņi to ēdīs? Bērni ēd pirmām kārtām to, kas garšo!

 

Tad dzēriens. Dzērienam tika izmantots, visdrīzāk, ievārījums, kuru atšķaidīja ar ūdeni - nu ziniet, tāda zaptes-limonāde, ko taisa mājās.


 

 

Nebija jau tā, ka negaršoja, bet tie zemeņu gabaliņi, kas peldēja kā medūzas, visu laiku strēga salmiņā un padzerties normāli nevarēja. Aplēju visu kreklu ar dzērienu, kamēr izdomāju noņemt vāciņu un dzert vienkārši no glāzes. Un pēdējais - krējums ar kečupa sejiņu. Kam garšo krējums? Kā bija domāts viņu izmantot? Pie dārzeņiem? Pie čipsiem? Lido ir tik garšīgas mērces - ķiploku, gurķu, mārrutku. Kāpēc bezgaršīgs krējums ar kečupa pilieniem? Kam ienāca prātā šī ģeniālā doma?!


Nu un visbeidzot - dāvinātā rotāļlieta. Nē, nav jau tā, ka es vēl spēlējos ar mašīnītēm, bet dāvanas man patīk. Un man patika akcijas veikalos, kad deva kauliņus, mošķīšus un puzles daļas. Bet tie pieci kartona bloki..... ko lai ar viņiem iesāk? Lai saliktu mašīnu vai lidmašīnu - viņus vajag ne mazāk par 50. Tātad, kā minimums 10 reizes jāaizbrauc uz Lido. Nu es nepazīstu nevienu bērnu, kurš vismaz reizi nedēļā ēstu Makdonaldā vai Hesburgerā. Domāju, ka ar Lido ir tieši tāpat. Un tātad..... tas ir tāds projekts pusgada garumā....Hmmmm.... Cik daudz bērniem būs šī pacietība? Turklāt, es nedomāju ka tuvākajā laikā man vēlreiz gribēsies apmeklēt Lido. Vai nu es esmu jau izaudzis, vai nu kā - bet ēdiens man tā īsti negaršoja un ārpusē nebija ko darīt. Pāris reizes šautuvē pašaudījos. Tas arī bija viss! Pārējās atrakcijas domātas sīkajiem, bet slidotava vēl ciet.

 


Sanāca pagarš raksts šoreiz, bet esmu ļoti vīlies... Domāju, varbūt tiešām esmu izaudzis un tāpēc man tas viss nelikās interesanti? Varbūt tiešām esmu tik daudz kur pabijis, daudzās vietās ēdis un tik daudz visu kaut-ko garšojis, ka vienkārši esmu kļuvis par daudz prasīgs?


Agrāk brauciens uz Lido bija kā piedzīvojums, tagad garlaicīgi un ne visai garšīgi....