Kas tie tādi "DORITOS"?

Esmu drošs, ka daļa mūsu valsts iedzīvotāju nemaz nav informēti ka ir tādi pasaulē populāri un, iespējams, vieni no pieprasītākajiem čipsiem "Doritos".


"Doritos" ir čipsi trijstūra formā, taču tie netiek gatavoti no kartupeļiem, bet gan no kukurūzas. "Doritos" popularitāte ir saistīta ne tikai ar to lielisko garšu un iespaidīgām reklāmas kampaņām un spilgto zīmolu, bet noteikti arī veiksmīgā koncepta dēļ. Doritos® iedvesmo savus patērētājus atvērt (atrast sevī) drosmi un iekšējo brīvību. Intensīvā čipsu garša atmodina jaunas izjūtas. Čipsi tiem, kas patiesi ir drosmīgi.

 

Doritos® pasaulē ir pierādījis sevi kā zīmolu, kas palīdz jauniem un aktīviem cilvēkiem pavadīt laiku jautri un stilīgi. Doritos® reklāmas kampaņas vienmēr piesaista uzmanību un rada spilgtākos iespaidus (skati video zemāk). Varbūt tieši reklāmas iespaidā tik ļoti vēlējos tos nogaršot. Un jāsaka - nu esmu to izdarījis!

 


Rudens skolas brīvlaikā ar vecākiem devos uz Parīzes Disnejlendu, kur vienā no daudzajiem veikaliņiem tos iegādājos pirmo reizi. Tad atpakaļ ceļā esot Vācijā tos varēja nopirkt vai katrā veikalā un es šo iespēju, protams, izmantoju. Atvedu tos arī uz mājām. Bet nu tie ir beigušies un, stāstot par tiem jums, es nedaudz pakavēšos atmiņās (centīšos atcerēties to garšu).

 

 

 

Esmu atradis 10 interesantus faktus par Doritos® čipsiem. Aiziet!
 

  • Doritos ir pirmie čipsi, kas nosūtīti kosmosā.
  • Doritos tēla veidotājs Arčs Vests mira 97 gadu vecumā un viņa meita (iespējams, pēc tēva vēlēšanās) zārkā iebēra arī leģendāros čipsus.
  • Nesen arī Latvijā uzsākta dzēriena Mountain Dew tirdzniecība. Tieši šī kompānija ir lēmusi pacelt Doritos un Mountain Dew uz nākamajā līmenī - Dewitos - Mountain Dew tiek piedāvāts arī ar Doritos garšu.
  • Austrālijā Doritos izmanto arī kā sastāvdaļu picām.
  • Ideja par Doritos ražošanu tika pieņemta kādā no daudzajām kafejnīcām Disnejlendā.
  • Doritos īpaši ir iecienījuši geimeri (Gamer - no angļ. videospēļu fans). Tas tāpēc, ka šos čipsus spēļu izstrādātāji iekļāvuši dažās spēlēs. Viena no šādām spēlēm Metal Gear Solid redzamas medpakas ar īpašu dizainu.
  • Japānā Doritos nopērkami ar īpašām garšām - Zilais siers, Bekons, Avokādo un siers.
  • Doritos nosaukums ir cēlies no vārda Dorititos (no spāņu val. - Mazais Zelts).
  • Doritos sindroms - stāsta ka cilvēki, kuri nogaršojuši Doritos, kļūst no tiem atkarīgi.
  • Doritos ar nosaukumiem Cool ranch un Cool american ir vieni un tie paši čipsi, tikai ar dažādiem nosaukumiem.