Kā man picērijā "Picas meistars" gāja ...

 

 

 

Šodien vēlos padalīties ar saviem iespaidiem par picēriju "Picas meistars", kas atrodas Baznīcas ielā 24, Rīga.

Esmu šajā picērijā bijis jau iepriekš. Vispār, šo picēriju iepazinu vairākus gadus atpakaļ Ogrē. Toreiz vēl Rīgas filiāles nebija atvērtas un mēs speciāli no Rīgas braucām uz Ogri ar mērķi paēst gardās picas. Vecāki bija iecienījuši Gruzīnu picu, bet man patika dažādība.

 

Taču šoreiz vairāk par to, kā daži (iespējams saguruši) darbinieki var sabojāt kopējo iespaidu un, laikam teikšu, arī kopējo iespaidu, kas bija jau gadiem uzkrāts...

 

 

 

 

 

Tajā dienā ar vecākiem braucām uz "Arēna Rīga" uz simtgades koncertu - nosaukums, laikam, "Latvijas gadsimts". Nu lūk, pirms doties uz pasākumu nolēmām apmeklēt kādu ēstuvi un tieši šī picērija mums bija pa ceļam.

 

 

 

 

Ienācām picērijā... Pie pāris galdiņiem jau sēdēja apmeklētāji.  Aiz letes puisis steidzīgi pakoja picas un nodeva tās Wolt kurjeram. Viņš turpināja darboties, grozīt picas krāsnī, pētīt sastāvdaļas, paralēli runāja pa telefonu. Ne labdien, ne sveiki, ne skatiens mūsu virzienā... Darbīgais picu meistars uzvedās tā, it-kā mēs nemaz nebūtu ienākuši. Mēs jau sākām saskatīties - nez ko šī uzvedība nozīmē? Tad no virtuves zonas iznāca kāda dāma. Viņa uzdeva kaut-kādu jautājumu puisim, tad piesteidzās pie telefona, kurš atkal zvanīja... Tā nu mēs tur mīņājāmies letes priekšā...

 

 

 

Tad nu (beidzot!), noliekot klausuli, viņa izspieda "Lūdzu"! Tas skanēja diezgan neviesmīlīgi un tika teikts ar dziļām sērām sejā... Nu labi, varbūt pārspīlēju, bet man jau nu liekas, ka pie kases un apkalpot cilvēkus ir jālaiž tādus darbiniekus, kurš arī pasmaidīt varētu. Labi, lai tas brīžiem ir samāksloti un uzspēlēti, tomēr tas ir daudz patīkamāk par nomāktu un drūmu, iespējams, sagurušu cilvēku. Tieši tādā garā notika arī turpmākā komunikācija - saguruši un nelaimīgi šie picu meistari no Baznīcas ielas, bez smaida un ar nomāktām sejām, mūs apkalpoja - sauss lūdzu, sauss "viss?". 

 

 

 

 


Par ēdienu neko sliktu pateikt nevaru - picas bija garšīgas un arī ātri pagatavotas. Taču apkalpošana ir zem katras kritikas!

Ja par to, ka esmu izvēlējies šo konkrēto picēriju, no apkalpojošā personāla puses neesmu pelnījis ne smaidu, ne laipnu vārdu, tad nākamajā reizē es stipri padomāšu vai šo iestādi vēl apmeklēt...

 

 

 

Katrā zinā, ja jūs meklējat ne tikai garšīgu picu, bet arī laipnu apkalpošanu un patīkamu servisu, tad "Picu meistars" Baznīcas ielā 24 nebūs īstā vieta.