Kā "Adažu čipsi" maldina patērētāju?

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagad Ādažu Čipsi iestājas arī par saldiem mirkļiem un radījuši īpašu našķi.

 

Saldās bumbas ar zemeņu kokteiļa garšu paildzinās vasaras sajūtu un atsauks atmiņā saulainos vasaras piedzīvojumus.

Saldās bumbas ar tikko mājās ceptu ābolkūkas garšu, kurā savijas ābolu svaigums un kanēļa maigums, radot neaizmirstamu garšas ceļojumu.

 

 

Mani uzrunāja iepakojuma krāsas - ļoti svaigi un pavasarīgi, radās viegluma sajūta. Garšas gan diezgan sintētiskas - zemeņu bumbas ir saldas, kamēr ābolu kūkas bumbas ir skābākas. Man tās ļoti atgādina saldās kukurūzas nūjiņas.

 

Mājas lapā es redzu, ka 100g satur 178 Kcal, 6,4g cukura un 9,6g tauku.  Taču papētot iepakojumu tuvāk, es redzu, ka 100g satur gandrīz 600 Kcal (tāpat kā čipsi). Tātad arī cukura tur ir vairāk, kā 6g un tauku arī. Principā, mēs, īpaši jau bērni, esam tendēti neiedziļināties tādās lietās un ja redzam, ka rakstīts 178 Kcal, tad nu ražotājs jau nu neies melot. Bet maziem, pavisam maziem burtiņiem uz iepakojuma ir rakstīts, ka šo daudzumu - gan kaloriju, gan cukura, gan tauku - satur viena porcija (!). Un tā viena porcija nav vesels iepakojums (kā daži labi domā), bet gan trešdaļa no šī iepakojuma! Tātad, ja viens bērns izēd visu paciņu, viņš ir apēdis vairāk kā trīs porcijas! Kaut-kā es neesmu redzējis nevienu bērnu, kurš svērtu čipsus un dalītu to porcijās - tas ir man, tas Annai un tas Kristapam. Vai arī tas ir domāts brokastīm, pusdienām un vakariņām? Nu kā šīs porcijas te ir domātas? Man tas galīgi nav skaidrs!

 

Es nevēlos nevienu aicināt pirkt vai nepirkt konkrēto produktu, bet neliek mieru jautājums - kāpēc ražotājs nav atklāts pret mums? Kāpēc mūs jāmaldina ar cipariem, kurus norāda apzināti tā, lai produkts izskatās pievilcīgāks? Man garšo čipsi un es viņus ēdīšu, neskatoties uz kaloriju daudzumu. Taču, redzot 600Kcal, es saprotu, kā tā ir gandrīz trešdaļa no manas dienas normas. Un es piedomāšu un neēdīšu pa virsu vēl šokolādīti, saldējumu un divlitrīgo limonādi.

 

Toties bez konservantiem! :) Un mani nepārsteidza, ka sastāvā atradu palmu eļļu, kā jau tas mūsdienās ierasts.

 

"Ādažu Čipsi" atbilde par radušos situāciju :