Pirmā asociācija, runājot par pelmeņiem, ir Krievija. Daudzi domā, ka tieši Krievijā pelmeņi ir ieraudzījuši saules gaismu, lai gan tā nemaz nav. Pelmenu dzimtene ir Ķīna.
Nenoliegšu, pelmeņi Krievijā patiešām bija un ir populāri. Padomju laikos bija populāri ēdināšanas punkti ar lepno vārdu "Pelmeņi". 36 kapeikas maksāja pelmeņi ar sviestu, 38 kapeikas - ar skābu krējumu.
Šodien pelmenus ēd visā pasaulē. Arī pie mums. Un ir ražotāji, kuri pie pelmeņu radīšanas pieiet visai nopietni. Veikalu saldētavās ir atrodami pelmeni ar visai sakarigu sastāvu. Viens no pozitīviem piemēriem ir GPU "Nākotne" ražotie pelmeni - ar vistas gaļu, ar tītara gaļu, ar cūkgaļu un cūkgaļu un liellopa gaļu. To sastāvā ir īstas olas un nav E vielas. Es taču saku, ļoti labs sastāvs un tikpat laba garša.