IKEA vēlās brokastis. Kas tur garšīgs?

Sieviešu dienā, 8. Martā, nolēmām ar brālēnu iepriecināt savas mammas un devāmies uz IKEA. Tur notika vēlās brokastis, jeb brančs, un tas vēl notiks katru svētdienu līdz pat Lieldienām; no 9.30 līdz 12.00

Katru svētdienu ir savādāka tēma un mēs tikām tieši uz IKEA bumbiņu brokastīm. Vēl ir vafeļu un pankūku vēlbrokastis (precizēt var IKEA mājas lapā).

 

Cena ir 7 Euro no cilvēka. Bērniem līdz 7 gadu vecumam bezmaksas, no 8 līdz 12 - 4,50 Euro. Šajā cenā ir iekļauta kafija un tēja un ēst var cik gribi!

 

 

 

Pašā sākumā cilvēku daudz nebija, tad sarādās un bija pagaras rindas un tad atkal diezgan brīvi varēja visam tikt klāt. Ēdienus ik pa brīdim papildināja un nebija tā, ka ja tu neesi atnācis uz sākumu, tad tev nepietiek. 

 

Vēlos uzreiz pievērst uzmanību, ka citi dzērieni cenā iekļauti nav - bērniem sulas un limonādes jāpērk atsevišķi. Un ja agrāk varēja paņemt pa 89 centiem glāzi un papildināt limonādes vairākas reizes, tad tagad limonādes var ieliet tikai vienu reizi. Vairs tā iet un dzert pa vairākām reizēm nevar!

 

 

 

Piedāvājumā bija šķiņķis, siers, olas, kruasāni, maize, omlete, desiņas, plānās pankūkas, kartupeļu pankūkas, vafeles, pāris kūku veidi, svaigi un marinēti dārzeņi un tam visam klāt mērces un ievārījums.  Es nezinu, varbūt vafeļu dienās un pankūku dienās arī ir bumbiņas - neesmu bijis citās brokastīs. Ja kāds zin, ierakstiet komentāros kā ir citās dienās.

 

Man garšoja salāti, bumbiņas (loģiski) un bija ļoti garšīgas kartupeļu pankūkas, taču vafeles un šīs te bumbiņas (bildē) man negaršoja. Brālēna mamma bija paņēmusi plānās pankūkas un arī izbrāķēja. Toties bija ļoti garšīgas kūkas - bija ābolu kūka un kaut-kāda musveidīga kūka, ļoti gaisīga un viegla.

 

 

 

Rezumē: man patika un brokastis garšoja, tikai es protestēju pret to, ka limonādes nav iekļautas cenā un ka tās nevar papildināt kā agrāk! )))

Bet nu, iespējams, daudzi bija tik bezkaunīgi, ka Latvijā tās limonādes izmaksāja pārāk dārgi.  Man priekšā stāvēja tantiņa, kura vienā kafijas tasītē mēģināja ieliet uzreiz divas kafijas porcijas - tas nekas, ka tek pāri; un ja nu nepietiks?

 

Katrā ziņā, līdz Lieldienām vēl ir vairākas svētdienas un vēl var paspēt forši iesākt svētdienas rītu!