Divu ražotāju DIP mērces. Kura gardāka?!

Siera DIPs no "Spilva"
Smaržo diezgan sierīgi, bet es neteiktu, ka patīkami. Pēc garšas vairāk skābs - jūtams etiķis.
Pēc siera garšo, taču ne visai izteikti. Ja ar aizsietām acīm man būtu kāds pajautājis kas tas ir, es droši vien neuzminētu. Vispār man vairāk atgādina majonēzi ar vieglu siera piegaršu.

 

Čedaras siera mērce "Santa Maria"
Pēc smaržas šī ir ļoti laba, daudzreiz labāka par otru mērci. Pēc garšas izteikti sierīga - droši var pateikt pat ar aizvērtām acīm, ka tas ir siers! Nezinu, vai Čedars, bet siers noteikti!
Man šī mērce vairāk atgādināja kausēto sieru, ko smērē uz maizītēm.

 

 

Kalorijās starpība arī ir un diezgan nopietna: "Santa Maria" satur 130 kcal, bet "Spilvas"dips satur divreiz vairāk - 280 kcal. Nez no kurienes tā starpība tik liela, jo tauku saturs ir lielāks "Santa Maria" - gandrīz 10g, bet "Spilva" tikai 4,3g; cukurs - 5g ("Spilva") pret 2,2g ("Santa Maria"); olbaltumvielas - 4,2g ("Spilva") pret 2,5g ("Santa Maria"). Tiešām tie pāris grami starpības var dot tādu kaloriju daudzumu?

 

Sastāvdaļu saraksts garāks ir "Spilva" mērcei un tas man ne visai patīk. Man patika, ka "Santa Maria" mērce satur īsto sieru, lai gan tikai 4%, taču "Spilva" satur siera pulveri - lai arī veselus 10%.
 
Tātad, šoreiz mans favorīts noteikti ir "Santa Maria" - gan sastāva dēļ, gan kaloriju skaita dēļ, gan garšas un smaržas dēļ!
 
Jā, un pavisam piemirsu - "Santa Maria" bundžiņa man arī vairāk patīk vizuāli. Tā pat ļoti stilīgi izskatās uz galda starp uzkodām!