Šī zupa ļoti piestāv rudens/ziemas sezonai - tā ir tumīga pateicoties svaigai pastai un ļoti ātri gatavojās. Un vēl - šeit var izmantot pastas pārpalikumus. Ļoti ērti! Pikantumam iesaku pievienot čili pastu.
Sastāvdaļas:
400g konservētas pupiņas (var būt dažādas)
100g bekons
150g svaigā pasta (pagatavošana šeit)
3 ķiploka daiviņas
1 maziņš sīpols
3 ēd.k. kaltēti dārzeņi (tomāti, burkāni, paprika)
1 timiāna zariņš
1 lauru lapa
2 smaržīgo piparu graudiņi
sāls
Pagatavošana:
1. Sīpolu un ķiplokus sagriež pēc iespējas mazākos kubiņos. Bekonu sagriež srēmelītēs. Katlā ar biezu apakšu apcep bekonu ar sīpoliem un ķiplokiem. Pievieno 1,5l ūdens, timiāna zariņu, lauru lapu, smaržīgos piparus, pupiņas ar visu šķidrumu, kaltētos dārzeņus un vāra apm. 5 min.
2. Tad pievieno pastu, pēc garšas sāli, vāra vēl 2-3 min. un uguni izslēdz.
3. Pasniedz uzreiz. Ja plānots pasniegt velāk, tad zupu labāk atsildīt un tad pievienot svaigu pastu, jo pasta dos tumīgumu un var salipt. Bet tā tik ātri gatavojās, ka iesaku tā nedarīt.