Rudzu doniņas ar avokado

Dienas sākumam jābūt ne tikai veselīgam, bet arī garšīgam. Šajā receptē veiksmīgi visas sastāvdaļas atbild gan par veselīgo, gan par garšīgo pusi. Labu apetīti un jauku dienu!

Sastāvdaļas:

 


2gb "Fazer" rudzu Gardēžu doniņas

2gb avokado

4 olas

marinēti sarkani sīpoli "Dimdiņi"

1/3 citrons

1 neliels čili pipars

zaļumi (dilles, pētersīļi, kinza)

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Doniņas apgrauzdē - uz pannas vai tosterī. Pannā uzcep 4 olas.

 

2. Avokado sagriež uz pus[em, izņem kauliņu un ar karoti izgreb mīkstumu. Tad avokado ar dakšu saspaida, pievienojot citrona sulu (lai avokado nezaudē savu košo krāsu), zaļumus, sagrieztu čili piparu un sāli pēc garšas.

 

3. Uz apgrauzdētām doniņām smērē avokado masu, pa virsu liek ceptu olu. Visu pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un pa virsu liek marinētus sīpolus.

 

4. Pasniedz uzreiz.