Ziedkāpostu-kartupeļu biezputra ar čīgiņām

Es ikdienā parasti treknu gaļu neēdu, bet šoreiz man atsūtīja krūtiņu un es atcerējos, ka vecmāmiņa bieži vārīja biezputru ar čīgiņām. Man ļoti patīk šis vārds - čīgiņas. Garšīgi skan, mīļi.... Vēl man no pašas bērnības ļoti garšo kartupeļu biezputra - tas ir mans mīļākais kartupeļu ēdiens. Kādreiz, varbūt, pastāstīšu, ka mana mamma to gatavo. Es viņas biezputru vienmēr atšķiršu no citām, jo viņai ir kāds īpašs knifs - viņa saka, ka tā vienmēr darīja viņas Opītis.
Bet šoreiz nolēmu apvienot kartupeļus ar ziedkāpostu, jo dārzeņi ir jāēd! To es zinu! Sanāca ļoti garšīgi un čīgiņas beigās, izrādās, nemaz nav treknas un kopā viss man garšoja!

Sastāvdaļas:

 

 

1 ziedkāposts
6 kartupeļi
450g cūkas krūtiņa šķēlēs "Rakvere"
3-4 sīpoli
1/2gl. piens
20g sviests
2 ķiploka daiviņas
1 tējk. brūnais cukurs
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

Ziedkāpostu sadala ziedos. Kartupeļus nomizo un sagriež smalkāk. Dārzeņus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.

Ūdeni notecina. Pienu uzkarsē un pievieno dārzeņiem kopā ar sviestu. Ja patīk gluda biezputra, tad sablendē ar rokas blenderi. Ja patīk graudiņi, tad sastampā ar kartupeļu stampu. Man patīk, ka var just gabaliņus, bet biezputra ir kā biezputra, nevis graudiņputra, tāpēc es mazliet sablendēju, sastampāju un samaisīju.

 

Gaļu sagriež smalkāk. Sīpolus sagriež plānās ripiņās. Ķiplokus smalki sakapā. Pannā liek gaļu un apcep, līdz izdalās tauki. Tad pievieno sīpolus un ķiplokus un cep visu kopā minūtes 10. Pievieno brūno cukuru un cep vēl 10 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi amltus piparus.

 

Biezputru pasniedz ar siltām čīgiņām. Klāt var uzēst salātus.